Milanova kuhinja

cogito ergo sum.

Tuesday, September 14, 2004

The Piña Colada Story

S vremena na vreme padnu mi na pamet - kokteli. Piña Coladu je prvi smućkao 1954 Ramon "Monchito" Marrero, barmen Caribian Hilton Hotela u San Huanu (Portoriko). Po njegovim rečima, hteo je da "zarobi" sve ukuse Portorika u čaši. Posle tromesečnog eksperimentisanja nastao je piña colada.

Monchito je poslužio svojim koktelom na hiljade turista uključujući i veličine poput John Wayna i Glorie Swanson. Portoriko je 1978. proglasio piña coladu svojim nacionalnim pićem. Procenjuje se da je preko 200 miliona piña colada posluženo od 1954. Sledi Monchitov Originalni recepat (na engleskom). Pripazite, nije baš dijetetski.

2 oz. light rum
1 oz. coconut cream
1 oz. heavy cream
6 oz. fresh pineapple juice
1/2 cup crushed ice

Place ingredients in a blender. Blend for 15 seconds. Pour into a 12 oz. glass. Garnish with a pineapple wedge and a maraschino cherry. Add a red straw.
Tip: For the best tropical taste, always use fresh pineapple juice, never canned or mixes.

3 Comments:

At 4:14 AM, Anonymous Anonymous said...

Mico, dobijam zelju da sednem i skontam racunar i te stvarcice, ne u tim kolicinama kao ti, ali 50% od toga bih da znam....pa mozda i hocu...
Inace, tebi sve pohvale,za blog .
A da li si razmisljao da tvoje stvari, iz glave, pises, jer mislim da bi to odradio i da bi izgledalo extra....
Javni se majku mu ponekad..... Ancica.

 
At 11:05 AM, Blogger pirke said...

This comment has been removed by a blog administrator.

 
At 11:06 AM, Blogger pirke said...

Hvala Anči na lepm rečima i pohvalama. Pa pišem ja ponekad, samo mislim da to ima značenje i lepotu samo za mene. Za poznavanje računara ti treba puuuunnooo provedenog vremena pored računara i... strašna želja. Ja vala posedujem both.

 

Post a Comment

<< Home